Учениците от НУ „Цани Гинчев“ отбелязаха 22 март – Световния ден на водата под мотото „Подземни води – да направим невидимото видимо“

Днес, 22 март, светът отбелязва международния ден на водата с тазгодишно мото „Подземните води – да направим невидимото видимо.“

Кампанията бе част от превантивната програма на МКБППМН при Община Лясковец. По време на същата бе изнесена информация за важността на природния ресурс – вода, важността от разумното му ежедневно използване и опазване чистотата на същия, подземните води, кладенците, ролята им в живота на човек. Информацията бе подготвена от секретаря на МКБППМН при Община Лясковец и поднесена от двама учители, съответно във втори и в трети клас, на НУ „Цани Гинчев“.

След изнесената информация учениците при НУ „Цани Гинчев“ – гр. Лясковец пристъпиха към засаждане на три броя брези в двора на училището си. Засаждането беше по време на Занимания по интереси „Екоклуб“. Впечатлени от инициативата и заинтригувани от информацията, децата от трети клас изработиха постер, а учениците от втори клас – кладенец.

Дръвчетата за училищата включили се в кампанията бяха подсигурени от д-р Ивелина Гецова, която като кмет на Общината подкрепи инициативата с готовност и прие дарените от фирма „Горски Разсадник Евъргрийн Планет“ ЕООД дръвчета. Брезовите дръвчета са с размери около 2 метра и бяха предоставени специално за кампанията по отбелязването на Международния ден на водата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *