Занимания по интереси – клуб „Родолюбие“

Клубът по “Родолюбие” в първи клас има за цел да разшири кръгозора на първокласниците за заобикалящия ги свят, да ги запознае с традициите и обичаите на българския народ, да получат по-широка представа за живата и неживата природа и т.н.

Децата по интересен и забавен за тях начин представиха семействата си, като всеки един трябваше да го представи, така че останалите деца да научат интересни факти за всяко дете. По този начин децата се опознават и по-лесно се приобщават към новата среда в училище.

По интересен начин се представиха и пред учениците в училище – нарисуваха себе си и съучениците си в интересна за тях ситуация. Изложбата представихме на таблото пред стаята. Така всеки можеше да се докосне до семействата ни.

Запознахме се с традициите и обичаите на Андреевден, с обичая коледуване. Коледуването е традиция, която нашият народ спазва през вековете и ние се постарахме да я съхраним. С подходящи наричания и песни момчетата от класа обиколиха класните стаи и орисаха съучениците си от първи Б клас, втори и трети клас и всички, работещи в училище да са живи и здрави, да е успешна новата година и да се забавляваме учейки заедно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *