Занимания по интереси „Екоклуб“ в IА клас

Занимания по интереси Екоклуб в IА клас са част от иновациите ни.
Всеки понеделник в рамките на учебния процес, учениците ще имат възможност да участват в мероприятия, свързани с опазване на околната среда и чистотата в родното училище.
Идеята е и да се осмисли свободното време на децата в полза на връзката им с природата и навиците за опазването й. Създават се традиции те разделно да събират отпадъците и естетически да оформят парка и училищния двор. Мотото на клуба е: „Подай ръка и ти си част от природата! Промяната започва от нас самите!“
Природата разчита на всеки един от нас да поеме своята лична отговорност за нейното опазване. Нека всички си подадем ръка пред това предизвикателство за нашата благословена българска природа!
След края на нашето обучение можем да направим извода, че малките ученици са положително настроени към разделното събиране, намаляването на отпадъците в училище и обичат и пазят природата.
Една от дейностите ни досега е осиновяване на дърво от училищния двор. Всяко дето ще наблюдава своето дърво, ще го полива, ще му подрязва клоните, ще плеви тревата около него и ще полага необходими грижи за него.

Ръководител: Снежана Василева – старши учител

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *