Учредяване на Академията за родители

Първата среща на Академията за родители се проведе на 18 април 2017 година в Странноприемница „При Пешо“ с любезното съдействие и подкрепа на Сдружение “спиритсБългария, Асоциация на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки”. Целта, която са си поставили организаторите на първата среща, е да активират родителите за подпомогане на превенцията на ранната употреба на алкохол и агресивните прояви в училище. В неформална обстановка, извън училище, в крайпътно заведение под формата на свободна дискусия, чрез решаване на казуси и различни игри, педагогически специалисти, родители и представители на неправителствения сектор достигнаха до пътя, който води до успеха, а именно като работят ЗАЕДНО.

„Ти не си като Петър! Има други деца, на които да подражаваш. Това не е единственият модел на поведение“ – този съвет и много други предложения бяха коментирани от родителите на учениците от НУ „Цани Гинчев“ в град Лясковец в разрешаване на училищни казуси.

Педагогическите специалисти се чувстват подкрепени от родителите в действията си, свързани с обучението и възпитанието на децата им. Модератори на срещата бяха Иван Пейчев – училищния психолог и Александра Иванчева – представител на Сдружението. В края на срещата всеки получи подарък – Наръчник на учителя и Наръчник на родителя “Малки разговори на големи теми”.

Следващата среща на Академията ще е насочена към набелязването на конкретни мерки за поддържането на позитивна училищна атмосфера.        

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *